Skift de gamle elradiatorer ud med en luft til luft varmepumpe

04 marts 2019
Astrid Pedersen
Skift de gamle elradiatorer ud med en luft til luft varmepumpe

Er du træt af dine gamle, ineffektive elradiatorer, men er det svært at se et alternativ til disse, når du ikke er tilsluttet fjernvarmenettet, eller har et olie eller gasfyr i dit hus? Så kan du eventuelt kigge i retning af de nye, moderne luft til luft varmepumper.

Hvad er luft til luft varmepumper?

De nyskabende luft til luft varmepumper er pt den mest energibesparende og miljøvenlige måde, hvorpå private kan opvarme deres huse. Med luft til luft varmepumper får du op imod fem gange så megen varme per kW, som du får ud af dine gamle, uddaterede elovne. Samtidig bliver varmen langt bedre fordelt, da der er tale om luftstrømme, som blæses ud i lokalet – ikke blot strålevarme fra en varmekilde. Du undgår brandfaren, og får i tilgift en lang række spændende funktioner, som vil være dig til glæde og til gavn i det daglige.

For eksempel er langt de fleste moderne luft til luft varmepumper udstyret med et luftfilter, som på effektiv vis sørger for, at dit indeklima bliver rent, sund og behageligt. Luftfilteret renser luften for såvel partikler fra støv og røg som diverse sygdoms spredende mikroorganismer, for eksempel svampesporer og bakterier. Dertil kommer, at en luft til luft varmepumpe kan bruges som klima anlæg om sommeren, og holde luften kølig og tør gennem de lange, varme dage.

Hvorfor skal jeg købe en luft til luft varmepumpe?

Den helt store fordel ved en luft til luft varmepumpe – og hovedårsagen til, at mange mennesker i disse år vælger at skifte til en luft til luft varmepumpe – er, at den er væsentligt billigere i drift end konventionel elvarme. Du kan roligt regne med at skære mere end toppen af dine udgifter til opvarmning af din bolig, nok snarere op imod firs procent. Og så kan du tilmed opnå energitilskud ved installation af en luft til luft varmepumpe. Læs mere på billigventilation.dk

Flere nyheder