Kom sikkert ud af dit alkoholmisbrug

31 maj 2021
Astrid Pedersen

Drikker du eller en i din nære omgangskreds eller familie lidt for meget? Så kan du med fordel læse med her.

Hvornår drikker man for meget alkohol?

Det kan godt være svært at sige hvor grænsen mellem et højt forbrug eller overforbrug og så et decideret misbrug af alkohol lige præcis går.

Den uofficielle definition på et alkoholmisbrug er at man for det første har opbygget en stærk afhængighed, og for det andet lader sit misbrug gå ud over de nærmeste omgivelser. Når man så at sige elsker og dyrker sin alkohol mere end familie, venner og job, og man prioriterer sit drikkeri højere end samværet med sine børn eller det at passe et arbejde, er der tale om et ødelæggende alkoholmisbrug.

Hvordan kommer man ud af et alkoholmisbrug?

Desværre er det ikke nemt at komme ud af et afhængigheds betinget misbrug – og det er uanset substansens art. der er rigtig mange faktorer som fastholder en misbrugsramt person i et alkoholmisbrug.

Først og fremmest er der den fysiske afhængighed af alkohol. Har man igennem en årrække drukket tæt vil kroppen have opbygget det der kaldes for tolerans. Det betyder at der skal mere og mere alkohol til for at opnå den ønskede effekt.

Denne ændrer sig også med tiden. I begyndelsen er det rusen der er målet. Men når et alkoholmisbrug bliver rigtig alvorligt er det faktisk kun muligt at opnå et tåleligt funktions niveau ved at drikke. Og så kommer druk samtidig til at handle om at holde abstinenserne fra døren.

Disse kan nemlig godt være direkte farlige fordi kroppen har vænnet sig til at fungere med alkohol. Af samme grund bør man aldrig selv forsøge sig med afvænning af et alkoholmisbrug men i stedet opsøge et misbrugscenter.

Du kan få hjælp til afrusning, afvænning og alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk.

Flere Nyheder