Kabel til robotplæneklipper – skal det monteres over eller under græsset?

17 februar 2021
Camilla Skøtt

Du har lige hentet din robotplæneklipper, og nu er du helt klar til at montere den. Spørgsmålet er bare, om du skal montere kablerne ovenpå plænen, eller om du skal grave dem ned – og det tager vi et kig på lige her.

Grundlæggende har du to muligheder, når du skal montere din robotplæneklipper. Du kan bruge de medfølgende lækker og hæfte kablerne fast ovenpå græsset, eller du kan bruge en kabelnedlægger og fræse kablerne ned i plænen.

Sidstnævnte løsning er klart den mest besværlige, men det er også den flotteste løsning, og ikke mindst den der virker bedst. Du kan evt. læse mere her: https://kabelnedlaegning.dk/montering-robotplaeneklipper/ – eller du kan læse med efter billedet.

Kabelnedlægger eller pløkker?

Lad os kigge på fordele og ulemper ved de to løsninger. 

Fordelen ved pløkker er, at det er let at montere robotplæneklipperen på den måde. Det er så også den eneste fordel, der er ved denne løsning. Ulempen derimod er, at pløkker nemt bliver revet op, og at både børn og husdyr let kan få fat i kablerne, så de går i stykker – og så skal du til at skifte hele molevitten.

Fordelen ved at lægge kablet ned i plænen er, at du får den helt væk. Ingen kan komme til at gribe fast i den ved et uheld, så den går i hvert fald ikke i stykker på den måde. Samtidig får du en løsning, der fungerer helt optimalt, fordi kablet ikke rykker sig i tide og utide. Med en kabelnedlægger er det desuden let at sørge for, at kablet ligger i samme dybde hele vejen rundt.

Har du ikke en kabelnedlægger, kan du leje en i dit lokale byggemarked, og hvis du vil slippe for det hårde arbejde, kan du hyre en montør til at klare opgaven for dig – det er både hurtigt, let og ikke nær så dyrt, som du tror.

Flere Nyheder