Hvorfor er det en truck, og hvornår er det noget mindre?

Som lille barn havde du måske diskussioner med dine venner om, hvad der egentlig var en truck, eller, I kaldte det nok nærmere en lastbil på godt gammeldags dansk.

For der kunne komme et stort monstrum kørende med mange lad på sig, der kunne transportere alt fra gods til levende dyr og være hele vogntog, som man også kalder dem, og det var svært at benægte, at dette ikke var en truck.

Men så kunne nogle sige, at en vogn uden lad bagpå ikke var en truck, fordi det lignede en mindre truck, og reelt set er en lastbil jo også noget decimeret, når der ikke er lad på den – men reelt set er det jo selve bilen, der kan køre selv, som udgør lastbilen.

Så kom der måske en ladvogn kørende, og nogle af jer vidste ikke bedre, end at I kaldte det en lastbil også, men det er jo ikke en lastbil længere, når den er så lille. Den går faktisk ind under kategorien en personbil.

Senere var der en kassevogn på vejen, og den kan jo også godt se stor ud, selvom den ikke er stå stor i højden, men så fylder den mere i længden, og nogle gange kan sådan en endda være længere end en lastbil.

Men indefor nogle specielle mål er det faktisk også stadig en personbil, som mennesker med kørekort til personbil godt må køre, og så er det da helt forståeligt, at man kan blive forvirret over, hvornår det er en lastbil, og hvornår der er tale om en personbil, der bare fylder lidt mere.

Dog kan man sige, at man sjældent er i tvivl, når man ser en stor lastbil kommende kørende, der udsender samme lyde som en bus og har flotte lys på sig og en hyggelig kabine – og når den så dytter, så er man da slet ikke i tvivl om, at det er en lastbil, man har med at gøre.

Hvis du skulle stå i den situation, at du mangler reservedele til en truck, kan du kigge her: https://www.protruck.dk/brugte-maskiner/brugte-gaffeltruck-stablere-rech-truck-terminaltraktorer-sakselifte-lifte-sidelaessere-fejemaskiner/