Hvad er det korrekte antal mennesker til at lægge et tag?

07 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvad er det korrekte antal mennesker til at lægge et tag?

Du kender vel nok udtrykket med, at for mange kokke fordærver maden, og det kan skyldes, man ikke er enige om, hvordan en given ret skal laves.

Men hvis man nu har at gøre med et projekt, som man er helt enige om, hvordan skal laves, for eksempel som ved at lægge et nyt tag, så burde man vel bare sætte en helvedes masse mennesker til at stå for den opgave, for jo flere mennesker, jo mere effektivt er det vel, ikke sandt, til at få ordnet og eksekveret den opgave?

Både og, for det kommer i lige så høj grad an på, hvordan du forstår et udnytte de menneskers arbejdsevner.

Lad os netop sige, du er ansvarlig for, at et givent tag kommer retmæssigt på plads, så duer det jo ikke, du har hundrede taglæggere rendende på taget, for de vil bare falde over hinanden og gå i vejen for hinanden – og det kan blive farligt, hvis taget er langt over jorden, og man falder ned.

Nej, man skal derimod forstå at indsætte de nødvendige arbejdskræfter, hvor de passer ind og har kompetencer til deres respektive arbejdsdel i processen.

Har man et taglæggerfirma, skal man måske ikke smide alle ens arbejdende folk ind på samme opgave, hvis der er andre opgaver, der venter at blive udført andre steder.

Omvendt skal man heller ikke bare sætte alle til at arbejde, fordi de kan, hvis man betaler ens ansatte per opgave eller frygter at skulle betale overarbejde til for mange ansatte.

Du kan jo sætte nogle til at lægge selve tagpladerne, hvis det er sådan nogle, man vil have. Andre kan kravle op ad stien med dem, andre kan stå på jorden og sende dem op, og endelig kan nogle køre ud og hente flere plader i bilerne.

Og du kan sikkert komme på flere arbejdstjanser, andre ansatte kunne foretage sig.

Vil du vide mere om det med at lægge nyt tag, så er der mere information via disse: https://www.nyt-tag.com/

Flere nyheder