Har påsken nogen betydning for dig?

15 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Man kan sådan set dårligt nok undgå at se, at det er påske: Alle butikkerne pynter op, og de naturlige blomster, der dukker op fra jorden, og som man også kan købe, er for mange lig med forår.

Men det er jo ikke ligesom ved julen, hvor man tæller ned til, at man kan få julegaver som barn, hvilket den samme tid kan give en masse stress for de voksne.

Dog har man sådan noget som påskegaver firma, hvor man som regel giver dem, inden man holder påskelukket, for det gør langt de fleste firmaer stadig, hvor man måske ikke går op i så mange andre højtider; og så er der andre religiøse højtider for andre troende, som man også skal tage hensyn til.

Man kan også give de påskegaver til firmaet, efter de ansatte kommer tilbage fra påskeferie, men så er det ikke lige så spændende og interessant.

Påske, påskegaver

Påsken er ikke så meget de troendes fest længere i Danmark

I mange udlande gør de meget ud af påsken, for det er en stor tid for de kristne, og vi kan heller ikke undgå at bemærke det her i Danmark.

Men vi danskere er generelt ikke særligt troede, så det er ikke fordi, så mange af os gør en undtagelse i påske og kommer i kirke, for det sker egentlig mere, når det er jul – ellers er man der kun ved kirkelige handlinger som et bryllup, dåb eller begravelse for eksempel.

Derfor har mange af os nok glemt, hvorfor det er, at vi fejrer påske, for vi ser bare en masse, herlige fridage i kalenderen, som der har sjove navne, men selvom fridagene kan falde forskelligt, og vi laver diverse ting de dage, så er det sjældent, at det er noget, som der har med religionen at gøre – og det vil det nok forsætte med at være.

Flere Nyheder