Få flot gulv igen med en gulvafhøvling i Odense

08 maj 2019
Astrid Pedersen
Få flot gulv igen med en gulvafhøvling i Odense

Når et trægulv begynder at udvise tegn på slitage som følge af daglig brug – for eksempel slidspor fra nedtrådt støv, pletter og skjolder fra spildte væsker, og de misfarvede plamager, som fremkommer hvor solens skarpe uv stråler rammer træværket (også kaldet ”solfalming”), kan det som regel klares med en skånsom gulvafslibning.

Ved en gulvafslibning fjernes allerhøjst to millimeter af gulvets overflade, således at de overfladiske skønhedpletter slibes bort. Dette sker ved hjælp af sandpapir monteret på en såkaldt sliberondel, som roterer i det vandrette plan.

En gulvafslibning kan dog ikke klare de mere alvorlige – og meget dybe – skader, som opstår i forbindelse med eksempelvis oversvømmelse. Når først fugten har taget bolig i de planker, parketter eller brædder, som udgør dit trægulv, kan skaden være ganske omfattende. Fugten får træværket til at udvide sig, og der kan opstå dybe revner, buler og ujævnheder – og deciderede niveau forskelle, når de enkelte planker, brædder eller parketter forskydes i forhold til hverandre.

Alvorlige skader udbedres med en gulvafhøvling

Hvis du vil denne type skader i dit trægulv til livs, skal der krassere midler på banen. En gulvafhøvling er en noget mere omfattende og invasiv operation end en gulvafslibning. Ved en gulvafhøvling skrælles op til en halv centimeter af træværkets overflade – og da dette sker ved hjælp fra en valse påmonteret knivskarpe skær, er der langt større risiko for at komme galt af sted ved denne procedure, end der er ved en gulvafslibning. Derfor er det vigtigt, at du får en erfaren gulvmand til at forestå denne opgave – hvis du altså ønsker et jævnt og ensartet slutresultat.

Find din lokale gulvmand online hos gulvfirmaet gkservice.dk

Hvis dit trægulv har slået sig som beskrevet oven for, kan du med fordel besøge hjemmesiden gkservice.dk og indhente et gratis og uforpligtende tilbud på en gulvafhøvling.

Flere nyheder