Få billigere varme med en moderne varmepumpe

02 juni 2020
Astrid Pedersen

Klimaet er på alles læber i disse år. Der presses på fra alle sider for at finde løsninger som kan reducere vort samlede globale CO2 aftryk. Mange af de idéer, so lægges frem, handler om hvad vi som private forbrugere kan gøre for at bidrage til den grønne omstilling.

Og faktisk er der rigtig mange tiltag som du selv kan sætte i værk – især hvis du bor i hus.

Boligen er nemlig en af de helt store syndere i klimamæssig sammenhæng. Der bruges især utroligt store mængder energi på opvarmning af stuer og værelser samt vand til badning og rengøring.

Og det helt store forbrug sker i løbet af de kolde vinter måneder, hvorfor du vil kunne se en stigning i dine udgifter til varme i netop denne periode.

Hvordan sparer jeg bedst på varmen?

Det kan faktisk godt lade sig gøre at skrue ned for varmeregningen uden samtidig at skulle skrue ned for varmen. Du kan til eksempel lade ydervæggene i dit hus efterisolere, og få isat nye, isolerende ruder i alle husets vinduer. Og så kan du investere i en energi effektiv luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe som erstatning for dit gamle fyr eller dine dyre elektriske varmeapparater.

Hvad er fordelen ved at skifte til en varmepumpe?

Når du vælger at lade dit slidte olie eller gas fyr erstatte med en luft til vand varmepumpe, vil du selvfølgelig først og fremmest opleve en klækkelig besparelse på dine årlige udgifter til opvarmning af boligen. Samtidig kan du glæde dig over at den smarte varmepumpe er langt mere miljøvenlig end fyret – og en del mere driftsikker. Skifter du elradiatorerne ud med en moderne luft til luft varmepumpe vil du der ud over kunne få intelligent varmestyring. Og om sommeren kan du bruge din luft til luft varmepumpe som aircondition anlæg.

Læs mere på https://www.gramenergi.dk/ 

Flere Nyheder