Et badeforhæng skal man også huske at rengøre

20 august 2020
Anders Lundtang Hansen

Flere og flere mennesker tror fejlagtigt, at når de er ude i badet, så bliver omgivelser også automatisk rene, fordi de selv bliver rene, hvorfor der ikke kræver så megen rengøring i selve brusekabinen i hvert fald.

Men de fleste kan nok nikke genkendende til, at hvis man forsømmer brusekabinen, så samler der sig hurtigt kalk fra vandet, der kan variere i omfang efter, hvor kalkholdigt ens vand er der, hvor man bor og opholder sig.

Dette kan blive virkelig genstridigt at få fjernet, hvis man lader stå til i den forbindelse, men der er også et andet område, som man forsømmer alt for tit, fordi man ikke lige kan skraber vandet væk eller tørre op med en klud på samme måde:

Ens badeforhæng.

Her tror man også, at al den pjasken med vand og sæbe vil holde det rent længe, men har du nogensinde kigget nærmere efter nede i bundet på et bruseforhæng, hvor syningen er?

Det er her, at skidtet fra en selv og de andre, der bruger badet, samler sig. Og så er der også bakterier her, der kan få lov til at boltre sig, hvis man lader det blive mere og mere beskidt.

Og det er bare virkelig ulækkert for ikke at sige uhygiejnisk, selvom man jo tror, at man befinder sig i nogle omgivelser, der gør tingene rene.

Skidtet på det badeforhæng forsvinder jo ikke af sig selv ned i afløbet: det bliver sidden i badeforhænget, indtil man tager sig sammen til at vaske det.

Og det kræver faktisk ikke så meget, og man kan hurtigt få det indført i ens rutiner, når man ellers gør badeværelset rent, så man kan få taget badeforhænget med.

Har man ikke lige den gamle pakke med vaskevejledningen til ens badeforhæng liggende, så kan man ofte slå det op på nettet eller spørge forhandleren, hvor man fik det fra, hvordan man vasker det.

Flere Nyheder