En kort indføring i det med en truck i form af en gaffeltruck

06 november 2019
Anders Lundtang Hansen
En kort indføring i det med en truck i form af en gaffeltruck

Det er jo ikke alle mennesker, der kommer i kontakt med en gaffeltruck i løbet af en hverdag, og faktisk kan der gå rigtig lang tid, før man kommer til at se sådan en – der findes endda folk, som gennem hele et liv udelukkende ser dem på billeder og aldrig ser en i det virkelige liv.

Derfor kan det være sin plads at forklare lidt om, hvad man bruger sådan en maskine til, og hvad den kan.

For det første kan det måske overraske for nogle, at man rent faktisk skal have kørekort til sådan en, for når man ser den, så tænker man jo, at man ikke ser den ude på landevejene, hvor resten af trafikken foregår, og så hurtigt kan de da ikke køre – og desuden bliver de da ofte på afgrænsede arealer, hvor de ikke er i kontakt med anden trafik (særligt meget i hvert fald).

Denne forklaring med kørekortet skal ses i lyses af, hvad man bruger sådan en gaffeltruck til, for det kræver snilde, elegance og behændig at benytte sig af sådan en korrekt, uden at der sker skader på genstande eller personskader.

Man skal evne at balancere med alt fra tonstunge varer til meget ustabile remedier, når man kører rundt med sådan en gaffeltruck.

Derfor skal man have en meget direkte føling med, hvordan man bevæger sådan en rundt og styrer den; ja, man skal næsten føle sig i ét med den, når man kører rundt med den – og den slags kommer udelukkende via øvelse og atter øvelse.

Det kan næsten lige ballet for grovt maskineri, når man ser sådan nogle gaffeltrucks sveje rundt i lagerbygninger med videre, som var det en leg at tage ting ud fra lageret, løfte, losse og hente, men den slags er udelukkende kommet af træning.

Skal du anskaffe dig gaffeltruck, kan du gøre det her: https://www.protruck.dk/brugte-maskiner/brugte-gaffeltruck-stablere-rech-truck-terminaltraktorer-sakselifte-lifte-sidelaessere-fejemaskiner/ 

Flere Nyheder