Det skal du bruge, når du skal male!

27 december 2020
Anne-Mette Hansen

Listen er lang. Det er derfor en god idé at sætte sig ned og planlægge. Find ud af hvilke typer maling du skal bruge. Hvilke pensler du helst vil male med. Hvor meget malertape du har brug for. 

Hvad skal du bruge til at male? Læs med i denne guide, og få den fulde indkøbsliste til dit malerprojekt!

1. Spartelmasse + udstyr 

Før du kan gå i krig med at male, skal væggens overflade være mere ensartet. Det vil sige, at huller fra søm og skruer skal dækkes til. Det gør du ved at bruge spartelmasse til at fylde hullerne ud med.

2. Malertape og afdækning

Der skal dækkes af i alle rum, så du ikke maler på lister, lofter, gulv eller andre emner, der ikke skal males. Du bruger malertape til at dække af med. På den måde skal du ikke passe så meget på, når du maler. Malingen sætter sig på tapen frem for f.eks. gulvet.

Det er også en god idé at købe nogle store måtter, du kan dække resten af gulvet af med. 

3. Grundrens

Væggen kan være beskidt og snavset. Det er træls at male ovenpå. Det er derfor en god idé at vaske væggene af med en god grundrens. På den måde bliver dine vægge hurtigt og nemt klar til at blive malet. 

4. Maling 

I spandevis.. Selvfølgelig afhængigt af hvor meget der skal males. Men du skal sørge for at vælge maling med den rette glans. I badeværelse og køkken, hvor væggen er mere udsat for vandsprøjt, kræver det en anden type glans end f.eks. i stuen og soveværelset. 

5. Pensler og ruller 

Du skal have redskaber til at male væggene eller loftet med. Det kan være pensler eller ruller. Pensler kan være gode til at komme omkring små detaljer osv. Men ruller er gode til at male på store arealer med. Skal du male loft, er det en god idé med en stang til din malerrulle. 

Overvejer du at hyre en maler i stedet? Læs mere her: https://fruerlunds.dk/

 

 

 

Flere Nyheder